tirsdag 19. november 2013

Innspill til arbeid med strategisk sentrumsplan


Ref. møte tirsdag 26.november kl 12 I Bergen Rådhus.

Her kommer vårt innspill til arbeid med strategisk sentrumsplan

A           Kulturaksen
For å få et levende og allsidig miljø på Nygård er det viktig at ulike mennesker - både unge, voksne, eldre og folk fra ulike kulturer - bor, lever og er aktive her. Alle områder trenger et nærmiljø, og der man ikke har naturlige møtesteder som skoler, idrettshaller o.l. er det svært viktig å gjøre litt ekstra for å legge til rette for at folk kan møtes og ha det kjekt sammen. Det hadde vært ønskelig både at kommunen bidro aktivt til å lage aktiviteter i nærmiljøet, og at det ble lagt til rette for å bruke offentlige lokaler til private initiativ, som juleverksted, basarer, vaffelsalg osv.

Kommunen kunne gjerne oppfordre store forretningsaktører til å bidra med sosiale aktiviteter og lokaler i nærmiljøet.

B           Boliger i sentrum
En differensiert befolkningssammensetning bør være avgjørende i utarbeiding av en strategisk sentrumsplan og for å oppnå dette er det nødvendig med politisk styring av boligplanleggingen, også for private eiere/utbyggere. Uten politisk styring er det urealistisk at for eksempel mange småbarnsfamilier skal etablere seg og bli på Nygård.

I tillegg til boliger må det også følge med flere og bedre lekeområder og rolige områder på bakkenivå.

C           Trygg ferdsel i sentrum
For at ferdselen på Nygård skal være trygg for alle, store som små, hadde det vært ønskelig med redusert parkering i gatene, spesielt i boligstrøk. Parkering i fjellet under Nygårdshøyden hadde vært ønskelig, gjerne med inngang ved dagens tunnel ved legevakten.

I lys av debatten rundt de åpne russcenene i sentrum er det viktig at kommunen vedlikeholder og tar vare på bakgårder og fellesarealer som tilhører kommunen. Flere av disse forfaller og gror igjen, og er derfor ekstra sårbare for bruk til narkotikarelatert trafikk.

God belysning i gater og offentlige fellesområder/bakgårder er også viktig for at alle skal ferdes trygt på Nygård. Dette vil også bidra til å hindre at slike områder blir brukt av narkotikamiljøene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar