søndag 28. november 2010

Brev til Bergen Parkering 18.10.2010

Nygård Velforening
v/Stein Louis Rasmussen
Fosswinckels gt 26
5008 Bergen Bergen, 18.10.2010


Bergen Parkering KF
v/direktør Bjørg Hatlem
Kaigaten 5
5015 Bergen


Vedrørende boligsoneparkering.

Boligsoneparkering ble innført som en prøveordning på Nygårdshøyden i 1978. Dette ble gjort blant annet for å få fremmedparkering redusert på offentlig grunn. Erfaringene var meget positive, både blant de næringsdrivende og beboerne i område, spesielt med tanke på trafikksikkerhet og miljø. Bystyret vedtok at det skulle betales en avgift for å parkere i sonen. Avgiften skulle i sin helhet øremerkes fond til bygging av lokale parkeringsanlegg i sonene avgiften ble innført i.
Parkeringsavgift og inntekter fra gebyrene og anmerkninger i boligsonen skulle dekke omkostningene ved soneparkering.

Nygård Velforening ønsker en redegjørelse på hvordan pengene fra fondene har blitt brukt samt hva de har blitt brukt til i tillegg til en oversikt over hvilket fond som har fått hvor mye penger. Vi kan ikke se at pengene har blitt brukt til øremerking av lokale parkeringsanlegg.

BT skriver i 2009 at rundt kr 40 millioner som skulle brukes til parkeringsanlegg i Bergen sentrum er gått rett i bykassen. I flere år har kun venteinntekter kommet inn i fondet. Pengene som er betalt inn av sentrumsbeboerne har blitt brukt til andre formål enn til bygging av lokale parkeringsanlegg.

Ifølge kommunalråd Christoffersen (BT, 23.06.10) er det nødvendig å bygge opp boligfondene. Vi undrer oss over hvor mange ganger fondet/fondene skal bygges opp.

Med de nye satsene for parkeringsavgift som bystyret vedtok i år regner en med at fondet blir meget stort (iflg. Christoffersen). Vi ønsker en redegjørelse for hvordan forskriftene for fondet er nå samt hvilke planer det er for bruk av disse pengene.
Ifølge regnskapet fra parkeringsselskapet koster beboerparkering kr 1.3 millioner.

Boligsonefondet betaler en rente pr i dag på 13 % for lån i parkeringsfondet. Byråd Harald Victor Hove sier til BA 28.02.10 at det er selv-kost-prinsipper som ligger til grunn for den høye renten istedenfor å drive med detaljberegning av kostnadene. Nygård Velforening ønsker svar på hvorfor det ble tatt opp lån og hva lånet ble brukt til.
Byrådet forsyner seg av boligsoneavgiftene med kr 3.9 millioner. Hvor i sonene blir disse pengene brukt i henhold til de tidligere vedtektene om at de skulle brukes til lokale parkeringsanlegg? Nygård Velforening er av den mening at man nå må begynne å bruke boligsonefondspengene slik det ble vedtatt.

Nygård Velforening forventer et snarlig svar på ovenstående spørsmål.


Vennlig hilsen
På vegne av Nygård Velforening




Stein Louis Rasmussen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar