søndag 21. juni 2015

Møtereferat Styre møte Nygård Velforening 17.juni


Sted: Sankt Jakob kl 17.30-18.30
Deltakere:. Stein Louis Rasmussen, Sissel Lønningen og Steinar Bjørseth

Sak 10-2014 Arbeidstøy fra Bybanen
Sissel Lillebrostad har tatt kontakt med Bybanen, kommunen og fylke. Vi får ulike tilbakemeldinger fra de 3 nevnte aktørene. Vi følger saken. 

 

Sak 3-2015 Bærekraftig liv
Det ble avholdt et felles møte (Nygårdshøyden, Sydnes/Nøstet og Nygård) søndag 22.mars, samt oppfølgingsmøte 23.april. Det er opprettet et Bærekraftig liv for Sydneshalvøen http://www.barekraftigeliv.no/nettverk

Sak 4-2015 Deltakelse i Frivillingshetssentralen 

Sogmund Hopsdal har overtatt som styremedlem etter Stein Louis i Frivillingshetssentralens styre (etter sommeren). Stein Louis Rasmussen blir varamedlem. 

Sak 5-2015 Innspill fra velforeningene i sentrum til Bergen 2030
Følgende velforeninger ga innspill til Bergen Kommune. Innspillet er lagt på vår blogg.:

Nygård vel ved Steinar Bjørseth, Nygårdshøyden vel ved Birgitte Hestad, Møhlenpris vel ved Ole Ragnar Pedersen, Sydnes og Nøstet vel ved Tormod Carlsen, Nygårdsparkens Venner ved Evy Singstad, Nøstet Verftet og Klosteret vel ved Gisle Andersen, Stølestrøkenes vel Frode Sjursen, Hødden vel ved Roy Strøm, Lille Øvregaten vel ved Nikolina Søgnen, Kroken vel ved Trinelise Toska.

 

Sak 6-2015 Fastsatt planprogram for Energiteknologibygget Allégaten

 

Sak 7-2015 El-bil ladding i Bergen sentrum
Andreas Madsen Berg holder for tiden på med å utarbeidet et forslag for bystyret i Bergen om utbygning av ladestasjoner for EL-bil i Bergen sentrum, da nærmer bestemt som en del av soneparkeringen. I dag så eksisterer det ikke noen ladestasjoner i soneparkeringen med unntak av der hvor det finnes beboerparkering.

I mine øyne så er sentrum der hvor det er mest attraktivt å ha El-bil, vi sentrumsbeboere kjører i gjennomsnitt mindre og vi legger kortere avstander bak oss når vi først kjører noe som gjør El-bil til noe optimalt. I tillegg så er det i sentrum det er et størst behov for at biltrafikken går over på fornybar energi slik at vi kan begrense den dårlige byluften.

Som et første leddet i å lage en sak på dette så prøver jeg å finne plasser hvor det kan være aktuelt å lage slike ladestasjoner, konkrete forslag er alltid bedre enn vage ønsker. Min by-kunnskap strekker seg hovedsakelig til Nordnes så her er det mitt behov for hjelp kommer inn.

Jeg lurte på om deres velforening har tatt opp problemstillingen rundt ladning av EL-biler, eventuelt om dere kan se for dere et sted hvor det kan være attraktivt å etablere slike ladestasjoner.

Vårt innspill: Legge tilrette for tilstrekkelig antall ladestasjoner i bygarasjen.

 

Sak 8-2015 "Sammen for ByLivet"
Det ble avholdt et sentrumsmøte på Logen teater 11.juni kl 19. Dette var en suksess. Følg det videre arbeid på den nyopprettede face book siden ‘Bergenbyliv


 

Sak 9-2015 Tilbakemelding fra Velforeningene m.fl. - Forprosjekt til Nygårdsparken, Knutepunktet og Langedammen til Bergen Kommune:
Velforeningene er tilfreds til forslaget for Nygårdsparken, Knutepunktet og Langedammen. Alle støtter forslaget. 


Som kjent ønsker vi aktivitet i Nygårdsparken. Trimapparater for voksne ønskes som 1. prioritert i neste fase av Nygårdsparken (øvre del 2), samt aktiviteter for de større barna. Vi setter pris på om dette er mulig i forslaget nevnt over (ikke på bekostning av eksisterende forslag).

Vi ber Grønn Etat undersøke muligheten for å få spillemidler til å etablere treningsappareter i parken, i tråd med det vi har sagt i høringsuttalelsen.
Vi minner også om at Nygårdsparkens Venner har sagt seg villig til å gå inn med noe midler til å få tilbake orginalt utseende lykter ved hovedinngangen i Parkveien.
Vi tror det er flere sponsorer som er eller kan bli interessert i å støtte prosjekter i parken og Grønn Etat bør i det videre skissere prosjekter som kan egne seg for dette.

Vi ser frem til videre samarbeid for neste byggetrinn, og vedlegger for ordens skyld vårt opprinnelige forslag (som fremdeles er gyldig).

 

Sak 10-2015 Åpning av Universitetsaulaen 2.september 2015 kl 16-19. Hold av datoen



 

Neste styremøte er torsdag 10.septemer kl 17.30.i Sankt Jakob kirke.

Møtereferatet ble lest og godkjent i møte.

Saker som styret har fokus på i 2015:

Rengjøring / kosting av gatene.
Nygårdshøyden - samtlige gater vest for Håkonsgaten/Nygårdsgaten mellom Johanneskirken og Jahnebakken kostes annenhver uke.
Nedre Nygård – resterende gater mellom Lars Hillesgate, Nygårdsgaten og Strømgaten kostes annenhver uke fra 1. september til 30. april. Mellom 1. mai og 30. august kostes gatene hver uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar