tirsdag 9. juni 2015

Sammen for byLIVET - en festkveld for sentrumsentusiaster!


LOGOforslag Sammen for byLIVET-pos-280515sk

- en festkveld for sentrumsentusiaster!

PRESSEMELDING

Torsdag 11. juni klokken 19.00 i Logen inviteres det til en festkveld for sentrumsentusiaster.

Sentrumsbeboer Trond Viggo Torgersen inviterer til samtale med engasjerte gjester og artister som brenner for et levende og mangfoldig Bergen sentrum.

Blant gjestene er brannsjef Johnny Breivik, som vil snakke om et nytt brannvernprosjekt for sentrum og hvordan de skal jobbe på nye måter sammen med beboere og velforeninger og andre aktører om økt brannsikkerhet og trygghet. Psykiater og dr.philos Jon Geir Høyersten, som startet debatten om Tilfeldighetens by, kommer og deler sine tanker om hva han satte i gang. Innimellom blir det artister som Egil Eldøen og Sjur Hjeltnes, og fra kl 21 til 02 blir det mangfoldig artistdugnad, der noen kommer rett fra Bergensfest.

Målet er at arrangementet skal markere starten på noe nytt. Vi vil samle alle som bryr seg om Bergen sentrum, entusiaster i og utenfor velforeningene, frivilligsentralene og Bærekraftige liv-bevegelsen, idrettslag, buekorps og de næringsdrivende.  Og noe nytt er allerede skjedd, ved at beboerne og næringslivet i sentrum har gått sammen om å arrangere  Sammen for byLIVET!

- Vi ønsker et bredest mulig samarbeid om et levende, trivelig og attraktivt sentrum, derfor er vi med på dette, sier daglig leder Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS. Og legger til: Det er viktig for byen at flest mulig kan bo og trives i sentrum.

- Vi vil det skal være en festkveld med fokus på det positive ved å bo i sentrum, få frem hvorfor det gode liv i sentrum er verdt å kjempe for, sier Trinelise Toska og Tyra Vaagland, som ble kjent som damene bak sentrumsopprøret og mot hyblifisering.

Blant gjestene nevner vi brannsjef Johnny Breivik, fadderkoordinator for UiB Pernille Reitan Jensen, samfunnsplanlegger i Cubus og gammel beboeraktivist Ola B. Siverts, talsperson for bevegelsen Bærekraftige liv, Agnes Vevle Tvinnereim, rektor ved Bergen Arkitekthøgskole og jury-medlem i Your Street; Cecilie Andersson, Psykiater og dr.philos. Jon Geir Høyersten. Artistlisten vokser fra time til time og blir offentlig nær det nærmer seg enda mer.

Dørene i Logen åpner klokken 19 med «talkshow» til 21, og deretter artistdugnad.

Arrangementet er gratis og for alle som er glad i byLivet i Bergen, med buekorps og alt som hører med. Arrangør er Bergen Sentrum AS sammen med velforeningene i sentrum og andre sentrumsentusiaster.

Bakgrunnen for arrangementet, som vi håper skal bli det første av flere, er sentrumsopprøret mot hyblifisering og alle innspillene til kommuneplanens samfunnsdel, som for øvrig behandles av Komite for miljø og utvikling samme dag, altså torsdag 11. juni.  

For mer informasjon kontakt:

Daglig leder i Bergen Sentrum AS Steinar Kristoffersen, tlf. 900 11 020, steinar@bergensentrum.no

Styreleder for Sydnes og Nøstet vel Tormod Carlsen tlf. 91868001, baneveien@gmail.com,

Trinelise Toska, tlf. 95097661, trinelisetoska@gmail.com i Kroken vel eller

Sentrumsentusiast Tyra Vaagland, tlf. 93089923 tyra.vaagland@gmail.com

 

Det blir overraskelser og det blir en anledning til å snakke med mange av de som bryr seg og engasjerer seg for det gode byliv i Bergen.

Hjertelig velkommen!

møte mange engasjerte 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar